Zamieszczone przez macluke
Skoda? Polacy zmienili zdanie. Kupują auto innej marki!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez perfexchodziło mi o to, że oba te "brandy" nie sa dla pasjonatów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sosna1Zamieszczone przez maclukepopularności Skody mijasuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11Zamieszczone przez perfexchodziło mi o to, że oba te "brandy" nie sa dla pasjonatówPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Popatrzcie szczerze jak wyglada Octavia 1 w 1997 roku, a jak wygladala juz w 2001 a potem w 2006. Ciagle to samo auto,z czasem jakas kosmetyka i to z bardzo rozsadna cena oraz gama silnikowa na tle uwczesnej konkurencji to bylo cos, co uwiodlo serca naszych rodakow i kupili, taki a nie inny samochod.
Z Dacia jest podobnie. Ida do przodu i bedzie coraz lepiej, chyba ze centrala w pewnym momencie powie basta :idea:
Jak wygladaly modele Kia w latach 90-tych porownujac do Peugeota, Renault, Skody. Jak wygladaja dzis. Design Ceeda moim zdaniem jest na naprawde wysokim poziomie, chociaz z jakoscia to jeszcze musza powalczyc.
Nie ma sie co smiac moim zdaniem i powoli czas na zmiane myslenia o Skodzie, albo zmiany w samej Skodzie
Komentarz
-
-
Zgadza się.Dojrzałem do pewnej decyzji.Od pewnego czasu mam 2 dzieci i moja żona strasznie się ciśnie miedzy dwoma fotelikami,ponadto coś tam bąka że trzecie by chciała.Dodatkowo fajnie byłoby za jednym zamachem wziąść na pokład jeszcze od czasu do czasu dwie babcie i dziadka.W grę wchodziło więc auto 5+2 i to TYLKO NOWE.Miałem wybór miedzy caddy maxi sharanem i alhambrą ale to 100kpln,mogłem kupić transportera ,ale to jeszcze więcej.Mogłem kupić Lancie Voyager ale to już 200kpln.Nie bawi mnie wydawanie takiej fortuny na wózek,który za 3 lata będzie wart połowę tego.
Był także Nissan Evalia no ale to Renaul w może lepszym opakowaniu.Stwierdziłem że kupie Renault ubranego w gorsze odzienie i mam za 55kpln 7osobowy wózek z kliną ,navi ,hakiem ,czujnikami parkowania, zestawem głośnomówiącym i ze sterowaniem tego całego dżezu w kierze.czy warto?czas pokaże.
Moja O2 wędruje do teścia a O1 nadal zachowam do pracy(twarda z niej fura)
Jak odbiorę Lodzię w sobotę to porobię fotki i pochwalę się na forum w odpowiednim dziale.Będę tam też pisał jakie mam problemy z nią bądź też że ich wcale nie ma.Może komuś kiedyś to sie przyda.
Mam nadzieję że się nikt nie obrazi jak wlepa OCP wyląduje na zadku Lodzi?
Komentarz
-
-
I ja wtrącę swoje trzy grosze, producenci aut i nie tylko produkują dziś produkty które mają się dobrze sprzedawać, wytrzymać okres gwarancji i przynieść konkretny dochód i na tym koniec. Reszta to kwestia szczęścia, albo się zepsuje albo nie. Ktoś tu poruszył kwestię jakości wykonania, akurat miałem możliwość pośmigać "Dacia Duster".Powiem tak, wydać ponad 50 tysiaków za takie coś to kompletna pomyłka i tyle w temacie. Zresztą każdy kupuje to co mu się podoba i na co ma ochotę. Gdyby polityka cenowa skody była by bardziej atrakcyjna to skoda była by numer 1 tak jak na naklejce na tylniej szybie.
P.S. Zapewne gdyby pojawiło się w mojej rodzinie kolejne dziecię (czego nie planuję :wink: ) to kto wie, może i sam bym się rozglądał za Lodzią w wersji max wypasionej w kolorze jedynie słusznym, czarnym bo inna by nie przeszła.
Komentarz
-
-
słoń, wielkie brawa za odwagę (w dobrym tego słowa znaczeniu)
Napisz coś więcej o aucie (wersja, wyposazenie, cena, kolor, itp.), pierwszych wrażeniach z jazd testowych, jakościa auta.
Ja nie ukrywam, że po obejrzeniu tego auta kilka miesięcy temu byłem niemiło rozczarowany jakością wnętrza - choć z drugiej strony jest ona wynikiem zaoferowania bardzo atrakcyjnej ceny za (jakby nie było) kawał auta.
Komentarz
-
-
wersja Prestige 7os kolor beż popielaty 1,2tce 115km 190nm
-system Media Nav-nawigacja+radio+odtwarzacz mp3+rozszerzona mapa europy
-klima manualna
-el.lusterka
-halogeny p/mgłowe
-hak
-czujniki parkowania tył
-dywaniki materialowe
-fartuchy przeciwblotne
-alusy 16" z ogumieniem Continental
-stalowy zapas
-kierownica i gała biegów pokryte skórą
cena 55 kpln-po rabacie
Jakość wykonania i materiały oceniam dobrze.Umiejscawiam Lodzie pod tym względem między Rapidem a O2
Jazda tym autem obaliła wypowiedzi "testerów" ktorych opinie czytałem wcześniej,że układ kier.jest nieprecyzyjny,że głośno w środku,że buja jak na Batorym-to bzdury.Auto mnie zaskoczyło pozytywnie.
Komentarz
-
-
Gratulacje, ta Dacia to naprawdę dobry wybór dla osób, które potrzebują przewieźć sporą rodzinkęW sumie to chyba póki co jedyny nowy model Dacii, która na ulicach widuję sporo. Jak komuś wystarczą 4 miejsca w Lodzi to dostaje duuuuuuuży bagażnik
Z tego co czytałem na forum Dacii to Lodgy póki co nie ma jakiś defektów mimo nowego modelu, z Dusterem jest troszkę gorzej (pękający lakier i wydeptana podłoga).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez słońwersja Prestige 7os kolor beż popielaty 1,2tce 115km 190nm
-system Media Nav-nawigacja+radio+odtwarzacz mp3+rozszerzona mapa europy
-klima manualna
-el.lusterka
-halogeny p/mgłowe
-hak
-czujniki parkowania tył
-dywaniki materialowe
-fartuchy przeciwblotne
-alusy 16" z ogumieniem Continental
-stalowy zapas
-kierownica i gała biegów pokryte skórą
cena 55 kpln
Jakość wykonania i materiały oceniam dobrze.Umiejscawiam Lodzie pod tym względem między Rapidem a O2
Jazda tym autem obaliła wypowiedzi "testerów" ktorych opinie czytałem wcześniej,że układ kier.jest nieprecyzyjny,że głośno w środku,że buja jak na Batorym-to bzdury.Auto mnie zaskoczyło pozytywnie.
Mnie rozwalił "mechanizm" blokujacy oparcia drugiego rzędu siedzeń.
No ale przy cenie średnio wyposażonego Rapida raczej nie można przy tej wielkości auta oczekiwać jakości wnętrza jak w Audi...
Komentarz
-
Komentarz